A ‘Milan’ to go, please

A ‘Milan’ to go, please

Milánó számomra a legjobb kiruccanások helye. Amit a legnagyobb hibájának tartanak, hogy „nem olaszos”, igazából semmi másnak nem köszönheti, csak hogy nem turistaváros. Ha pedig valaki ennek tudatában utazik, akkor nem érheti csalódás. Bár az Uffizi képtár, Utolsó vacsora, Duomó és még jó néhány klasszikus látványosság várja az embereket, mégis valóban kevésbé van meg az az atmoszféra, ami például jellemzi Rómát vagy a Toscán életérzést.

Mit lehet helyette csinálni tehát? (Ezúttal nem a kultúrprogramok miatt érkeztünk, de az biztos, hogy én hamarosan benézek ott egy operára a Scálában és végre megnézem a kedvenc festőm csodás képét – nem is értem, hogyan maradt ki eddig.)

Lehet szervezni hatalmas shopping túrát – a márkák nagy része itthon is megtalálható, de a kínálat általában nagyobb, az árak is barátibbak és van Sephora. Hatalmasat lehet sétálni a város parkjaiban vagy éppen a belváros macskaköves utcáin. Megkóstolni az olasz gasztro-különlegességeket és ami a legfontosabb, kávézni. Igen, még mindig érvényes, hogy ha beugrasz egy kis kávézóba meginni a pultnál egy presszót az 1,5€, ha leülsz akkor 3€.

A hotelünk, az Enterprise Boutique Hotel fantasztikus volt, a személyzet rendkívül figyelmes volt velünk. A bárban levő koktélokkal pedig embert lehet ölni. Igaz hogy duplája az ára az itthoniaknak, de én azóta sem értem, hogy hogyan sikerült egyetlen pohárba annyi alkoholt tölteni. Pedig edzésben vagyunk.

Úgyhogy összefoglalva, Milánó még mindig szuper hely egy csajos hétvégére, romantikus kiránduláshoz vagy ha valaki először kacérkodik az egyedül utazás gondolatával. Őrületes ajánlatokat lehet kifogni, ha pedig csomagba foglaljátok, akkor egyenesen nevetséges végösszeg jön ki. Balatonra nem lehet manapság lejutni ilyen összegből. Úgyhogy irány pakolni, megcélozva Milánót és ami a legfontosabb, azonnal indítsatok kávéval!

To me, Milan is the perfect weekend-trip goal location you can find. It’s biggest flaw (or so called flaw) is that it supposedly doesn’t have that Italian feeling, which is only due to the fact that it’s not a designed tourist city. And if you go there with this in mind, you will not be disappointed. Tough there is the Uffizi Gallery, the Last Supper, the Duomo and a couple other classic must-see spots, it really doesn’t have the atmosphere that Rome does, or the Dolce-vitae of Toscana.

So what to do there? (This time we weren’t focused on the cultural options, but I’m a 100% sure I’ll go back to watch and opera at the Scala and finally see my favorite painter’s masterpiece. I have no idea how I’ve missed that one so far.)

Shopping would be one of the possibilities – while most of the brands can be found home too, they usually have a bigger selection, better prices and there’s a Sephora. The parks offer great walks, and so does the old downtown with it’s picturesque streets. I don’t think we have to introduce the Italian cuisine to anyone and there is of course the most important, the coffee. Yes it still costs 1,5€ if you take it right then and there at the counter and 3€ if you do sit at a table.

Our hotel was the Enterprise Boutique Hotel and it was amazing. The staff was very nice and happy to help us with any minor questions. And the cocktails at the bar are to die for… or of. Literally. They did cost double to what you’d pay here, however I still have no idea how they put so much alcohol into one glass. 

So all in all, Milan is still the perfect destination for a girly weekend, a romantic getaway or if you want to try out traveling solo. The offers can be surprisingly wallet-friendly, this trip cost us barely anything. As a Hungarian you wouldn’t even make it to Lake Balaton for this amount. So go, pack you stuff and go visit Milan, and for the love of all, don’t miss out on the coffee!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *