24

24

Hát ezt még furcsa leírni, de ezennel hivatalosan is elértem ezt az életévet.

Igen, az egyik olyan idegesítő típusú lány vagyok, aki teljesen bele van bolondulva a születésnapjába, de nem az ajándékok vagy a figyelem miatt (na jó, talán picit azért is). Főleg amiatt, mert ebből a 24 évből 16 nem kifejezetten barát-dúsan telt. Amivel nincs is gond, nem lehet mindenki a kezdetektől szociális pillangó. Viszont azóta is hihetetlen boldogsággal tölt el minden évben, amikor este körbe nézek és olyan emberek vesznek körül, akik az életem része és bolfoggá tesznek. Nem csak a sok szép emlék jut ilyenkor eszembe, de az is, hogy ez egy pici ígéret a következőre. És akármennyire általánosan hangzik ez a dolog, soha nem is fogom hagyni, hogy készpénznek vegyem, valami olyannak ami „jár”.

No de nem érzelgősködni jöttem ide, hanem írni egy kis beszámolót az évről. Mert szuper volt, és egy másodpercig sem érezhetem magam boldogtalannak. Elkezdem a kissé feketébb részletekkel, aztán majd feljavítjuk a helyzetet:

Januárban túlestem egy picike műtéten, ami nem volt a legjobb, de mögöttünk van.

Márciusban meg kellett válnom a kiscicámtól, mert az allergiám kezelhetetlenné vált miatta.

Év végére rájöttem, hogy bár a kollégák és a lehetőségek ott vannak a cégben, ahol lassan egy éve dolgozom, de maga a szakma nem az enyém. (Ismételten, ki hitte, hogy én könyvelő vagyok?!)

Na és ezek után jöhet a java:

Fantasztikus barátaim vannak.

Egy kicsit furcsa, de imádni való családom. Többek között a kiscicám új családja, akiknek őrülten hálás vagyok, hogy befogadták az én kis maszatomat.

Stabil munkahely, szuper emberekkel, ahol végre először igazán jól is éreztem magam.

Idén hihetetlen sokat volt lehetőségem utazni (3 Hollandia, 1 Francia, 1 Ausztria, immár nem csak családdal de barátokkal is), elképesztő jókat enni és generálban megismerni rengeteg újdonságot.

Megismerkedtem rengeteg új emberrel akik mind hozzáadtak valami újat az életemhez.

Őrületesen szuper bulikban volt részem.

És így az év végére még egy kis egyéni kalandozás is megkezdődött annak az irányába, hogy előbb-utóbb majd azt csinálhassam, amit igazán szeretnék.

Úgyhogy egy szavam sem lehet. Ha a 24. évemben csak fele ennyi csodálatos dolog fog történni, már felírhatom magam a legboldogabb emberek listájára. Köszönöm mindenkinek, akik ilyen elképesztővé varázsolták nekem ezt az évet!

Weird to write down but I’ve officially reached this age. Roaring twenties, indeed.

Yes, I’m one of those annoying girls who is completely and utterly in love with her own birthday. Though it’s not for the presents or the attention (okay, maybe a teeny-tiny bit so). It’s mostly because for the first 16 of this 24 I was a bit lacking in the friends department. Which is normal, I think. Not everyone can be a social butterfly from the beginning of their life. But ever since then I can’t tell you how happy it makes me when there are all the people around me, who I know and trust and hopefully it’s mutual. It’s not only the part where I remember all the stuff which is already behind us, but having them all around promises me some more memories for the future. And as much as it feels like it, was not always given, so it never can be forgotten.

But I’m not here to get all touchy-feely, rather to write a little summary on my year. Looking back now, it was amazing and I can’t for a second feel bad or unhappy with it all. Let’s go on the downside a bit then we’ll bring the happiness in:

In January I had to have a little surgery, wasn’t the best part, but it’s all gone now.

In March I had to give away ma little cat, because my allergies became unmanageable.

And by the end of the year I realized that while I love my colleagues, and the company has some great aspects, the work I’m doing is not cut out for me. (Whoever though I’m an accountant?!)

And now let’s see the good stuff:

I have fantastic friends.

I have a little crazy but very loving family. Especially with the addition on our cat’s side, the great people who adopted her and love her very much.

Steady job, with great people where I’ve finally felt at place for the first time.

I had countless opportunities to travel this year (3 Netherlands, 1 France and 1 Austria, and not only with family but with friends too), I ate a lot good food and met brand new things.

I also got to know an whole lot of new people who have added to my life.

Great parties, can’t even begin to tell how great.

And by the end of the year I started some projects to step towards some kind of work that I’d actually be enjoying, all while being good at it.

So no complaints on my part. If my 24 goes half as good as this year, then I can officially sign up for the Happiest People on Earth list. Thank you for everyone who keep making my life as wonderful as it is right now!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *