Lips, Paris, Elegance

Lips, Paris, Elegance

Miután a néhány hete elkezdtem felfedezni az itthoni designerek világát, egészen véletlenül belefutottam a LIPSclothes-ba. Ha valaki nem ismerné nagyon ajánlom, hogy … fusson amíg még van esélye, mert képes lesz eladni még a veséit is ha kell! Mindkettőt.

Lelkem rajta, én mindössze egy gyönyörű mélybordó szoknyába szerettem bele, már az első alkalommal, így aztán gyorsan le is beszéltünk egy időpontot Zsanettel, a ruhák megálmodójával. Csak egy szoknya, semmi több… Jelenleg birtokomban van egy felső, a szoknya és éppen készül egy csodálatos ruha, amiről lent láthattok képet. Hiszen minden egyes darab tökéletesen méretre van igazítva.

Ami engem meggyőzött, az a kollekcióinak az eleganciája és letisztultsága. Hozzám a legközelebb ezek a klasszikusabb, nőies vonalvezetésű ruhák állnak, mintha Párizs lépne ki a gardróbból, és tudjátok, hogy Ő milyen közel áll a szívemhez. Néha kicsit az az érzésem, hogy nehéz ilyen darabokat találni, főleg megfelelő minőségben.

Másik nagy előnye Zsanett ruháinak, hogy ügyesen játszik a hosszokkal és az asszimetriával. Jómagam nem nőttem túl nagyra, 166 cm, így aztán minden ruha és szoknya, ami a térdemet eltakarja azonnal felejtős. Még akkor is ha igyekszem ellensúlyozni tűsarkakkal. Legjobb esetben is úgy festek bennük, mint egy kis hobbit. Viszont a hasításoknak hála, akár hosszabb ceruzaszoknyát is fel merek venni, mert optikailag nyújtanak.

Egészen biztosan beépítem (még jobban) a darabokat a ruhatáramba, hiszen ügyes variálásokkal számomra tökéletesek munkába, bulikba, színházba, vacsorához. A többinek már csak az egyéni preferencia szab határt – mert ha nagyestélyiben akarsz kimenni este a kisboltba, én aztán nem tartalak vissza. You do you. Minden esetre jó szívvel tudom ajánlani, mert sok mindenki mellett az én személyes kedvencemmé is vált ez a fantasztikus márka. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy itt dolgozik a legcukibb kiskutya az egész városban, mint vásárlói asszisztens.

It’s been a few weeks now since I’ve started to dig into the the designer world of Hungary and recently I’ve ran into a clothing line, LIPSclothes. If anyone would be unfamiliar with it, I’d strongly advise … running in the opposite direction because you’re going to sell your kidneys! Both of them.

Honestly, I’ve only wanted one, deep red skirt, that I’ve been in love with since the first time that I’ve seen it. Zsanett, the owner of the brand was so very quick and helpful to organize a meeting, where I could see the whole collection. Just one skirt, nothing else… I’m currently the happy owner of a top, the skirt and soon a dress which is currently being fitted to my measures. Can you imagine anything more than perfectly fitted pieces?

The selling point for me was the simplicity and clarity of the collection. I personally prefer this classical, and very feminine style. Nowadays they can be a bit tricky to find, especially in the proper quality. It feels like Paris is on the other end of my wardrobe, much like the doors to Narnia. And you know how close Paris is to my heart. 

Another amazing trick Zsanett applies is that she plays really well with the asymmetry and the lengths of the pieces. I’ve decided to stop growing around 166 cm, so any dresses and skirts which cover my knees are immediately a no-go. Even if I try to even them out with heels. Best case scenario is that I’ll still end up looking a bit hobbit-ish. However thanks to the very precisely measured slits in the fabric, even a skirt of this length can work on me. It actually elongates the frame, much to my surprise.

I’m dead set on making these pieces the backbone of my wardrobe. With a little mix and match they are perfect for work, parties, theater or for dinner. And who am I to stop you if you’d like to pop down to the deli in one of these evening gowns. You do you. One thing for sure, I’m really happy to obsess over this amazing line as I’m more than happy with what I’ve seen so far and can’t wait for more. And the shop assistant is the cutest little puppy ever.


Less selfies, more belly rubs please

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *