DIY with Csermakdesign

DIY with Csermakdesign

A hétvégén kiderült, hogy ha megélni nem is tudnék belőle, de talán nem vagyok végtelenül reménytelen, ami az ékszerkészítést illeti. Már ha egyszerű procedúráról van szó… Profi segítséggel… És mindent a kezem alá pakolnak. Na úgy tökéletesen megy a dolog!

Múlthét szombaton egy szuper kis workshopon kezdtünk Virággal (Virág’s Lab), ahová a Csermakdesign jewellery hívott meg minket. Egyszerű volt a koncepció, próbáljuk ki, hogy hogyan készülnek a csodás ékszereik. Az meg se lepett, hogy Virág profi eredménnyel végzett, az hogy én jobb, mint elfogadhatóval, annál inkább.

Igyekeztünk megörökíteni a folyamat bizonyos elemeit, de olyan jól szórakoztunk, hogy én többször is azon kaptam magam, hogy már késő. Jó lett volna lefotózni a 3-mal ezelőtti lépést, de késő bánat. Ennek ellenére azt hiszem egészen jól sikerült megragadni a lényegét az általam választott minta-munkának és kicsit a saját ízlésemre formálni. Nagyon örültem neki, hogy ilyen szuper kis darab készülhetett el a végére.

Azzal meg ugyan ki foglalkozik, hogy egy ponton sikerült két kapcsot is tenni rá? Funkcionálisan tökéletesen megfelel a célnak!

I’ve discovered this weekend that while I probably wouldn’t be able to make a decent living of it, but I’m a standard-average jewelry maker. If we are considering some basic techniques… with professional help… with all materials and tips handed to me. Then I make a decent artist!

Last Saturday we attended another workshop with Virág (Virág’s Lab) organized by the amazing Csermakdesign jewellery. The concept was relatively easy, let’s see and try out how all these amazing pieces are created. Meanwhile check what we can come up with for ourselves. It didn’t surprise me that Virág’s piece turned out perfect, but me having an above-acceptable result was a nice surprise.

We did make an effort to catch the main work-phases but having so much fun in the process was interfering. I did catch myself missing something exciting just because I was so much in the flow. Sometimes it would have been nice to catch a certain step, but it’s quite late to cry, when you are 3 steps ahead already. But all in all, I was so happy that my final result did resemble my inspiration-piece. Of course it couldn’t hold a candle to the original even if it tried.

And who cares if I accidentally put two clasps on both ends? It still fulfills the assigned task!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *