Lupa beach

Lupa beach

Tulajdonképpen mièrt is ne lehetne valamirõl live-ban blogolni? Szép az ha van idõ megrágni az élmènyeket és úgy mondani véleményt, de mégis más, ha folyamatában is értékeljük a dolgot.

Ma a Lupa beach premium részére látogattunk ki egy picit, ahol elsõ alkalommal járok. Pár ismerõsöm megfordult màr itt és általában jó véleménnyel voltak. Kicsit aggódtam, hogy sokan lesznek így a kánikula kellõs közepén, szombaton, de egész jól emészti a tömeget.

Igazából onnantól, hogy bent van az ember, már csak igény és pénztárca kérdése, hogy mit szeretne enni, inni, csinàlni, fotózni, átúszni vagy akár edzeni. Van egy kellemes méretū beach edzõrészleg, ahol mind gépeket, mind állványokat is talàlunk. Mikor csavarogtam, egy nagyobb csoport èppen valamilyen ritmikus edzést tartott.

Actually… why aren’t we doing live bloggings? It’s nice to have some time to thoroughly digest events before we report on them, but why not sometimes give and on the spot opinion on something?

Today, we visited the premium shore of Lupa Beach for the first time. I had a couple of friends give it a pre-run before I tried it out so I was heading there with a good amount of high hopes. Tough I was worried it would be crowded given the Sahara climate we’ve been having for the past few weeks, and it being Saturday, but it does soak up the people nicely.

From the moment you enter, the only limits you might have is your time and the size of your purse. Types and ranges of foodtrucks, bars, entertainment parks are available. There is a small beach gym with surprising amount of machines. As I was walking around I actually caught a group in the middle of some aerobic exercises, so there is really nothing you couldn’t try out if wanted.


 

 

Több bár, büfé és foodtruck várja a látogatókat, az árak pedig éjszakai Budapest-belvárosra jellemzõek. Mondjuk a Mohito, amit kèrtem elèggè csínjàn bánt a mentával, de legalàbb volt benne (2 levél) ès amúgy is inkàbb limeosan szeretem, mint mentàsan… Mákuk volt.

There are a good handful of food trucks, bars and buffets waiting, and the prices are just like downtown Budapest. I have to admit, my mohito was not overflowing with mint leaves but at least there were some (2, to be exact, 2) and I prefer it more lime-y anyway… They got lucky.

[/one_half_last]

 


Mi amatõr módon lecövekeltünk a legelsõ kèk àgyaknál, bàr bentebb is rengeteg megoldàs talàlható. Tény, hogy ezek az ágyak nagyon kènyelmesek de így a nap vègére elèggé megszívjàk magukat vízzel és ha nem süt ràjuk ezerrel a nap akkor elkezd picit kellemetlen lenni újra és újra beleülni a koràbban lecsöpögött vízbe. Ebbõl a szempontból a mūanyag nyugàgyak szerencsèsebbek. Viszont az nagyon szimpatikus, hogy minden àgy-duóhoz tartozik egy kis strandláda, illetve egy szemetes. Annyira senki se lehet lusta, hogy ezeket ne használja…

Ami a vizet illeti, tiszta, kellemesen hūs viszont döbbenetes sebessèggel méllyül (hiszen egy bányatóról van szó). Konkrétan 5 lépésig bokáig èr, majd a 8.-ra eltūnik alòlad a talaj. Szóval aki kutyaúszàssal operàl a feszített víztükrū medencèben, az legyen kedves nem itt elkezdeni vagànykodni.

Összefoglalva, tuti hogy jövünk mèg ide. Ahogy làtom a szaladgáló gyerekeket, õk is nagyon élvezik, különösen a park túlvégén talàlható, hatalmas felfújt akadàlypályát (amire gondolkodás nélkül magam is felrohannék ha lehetne. De nyuszi voltam megkérdezni a korhatárt.)

Ha valaki gondolkozik rajta, szerintem abszolút megéri eljönni. Sajnos tömegközlekedéssel elèg bajos a kijutás – hacsak nincs valami közvetlen járat amirõl nem tudok. Viszont szuper relax lehetõség és alig várom, hogy legközelebb is kijöjjünk.

[/one_half_last]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *