Estée Lauder Double Wear

Estée Lauder Double Wear

Őszintén bevallom én nagyon nagyon sokáig nem tekintettem az alapozót szükségesnek a sminkkészletembe. 21 fele kezdtem el BB krémeket használni, azt is csak alkalomszerűen inkább, mint folyamatosan. Nyáron vettem meg először, a sok jó vélemény hatására a Catrice Liquid HD Coverage alapozót és azt kell mondjam, beváltotta az ígéreteket.

Mikor télre kifakultam beszereztem a legvilágosabb árnyalatát és jó darabig vele oldottam meg a szükségleteket. Most viszont, hogy valóban reggeli rutinná vált a sminkelés így eldöntöttem, hogy ideje befektetni egy komolyabb darabba. Nem nézelődtem sokáig, ugyanis már több helyen olvastam, hogy amilyen jó drugstore alapozó a Catrice, a high-end párja bizony az Estée Lauder Double Wear.

Tényleg gyönyörű az üvegcséje

Maga a puszta ténye, hogy 15 árnyalatban dobták a piacra, nálam már nyerő. Szeretem, ha egy márka ennyire igyekszik megfelelni a vásárlóinak, főleg egy ilyen terméknél, ahol tényleg ahány ember, annyi tónus.

A márka ígérete egy 15, de akár 24 órán át is tartós, közepes-teljes fedést biztosító, spf 10-es készítmény, matt finisshel. Az online vélemények közt, mind itthon, mind külföldön gyakorlatilag csak pozitív visszajelzésekkel találkoztam így aztán lelkesen belevetettem magam a próbálgatásba. Vidáman hoztam haza két héttel ezelőtt és egyből alá is vetettem egy egész éjszakás bulinak.

Amit nagyon fontos egyből elmondani róla, hogy ez egy olyan alapozó aki igényli az aláhidratálást. Általában 20 perccel sminkelés előtt szoktam bekenni az arcom, így mire az alapozásig jutok már beszívta a bőröm és jöhet a móka.

Illetve inkább az egyetlen buktatója a Double Wearnek. Szeretném ha jelentkezne az a designer zseni, aki kitalálta, hogy egy ilyen alapozó kiöntős legyen. Számomra nagyon fusztráló ez az öntögetés, egyrészt mert egy eléggé sűrű alapozóról van szó, így négyszer megöregszem mire sikerül kicsorgatni a kézfejemre. Másrészt meg mert… komolyan? Ezért az árért nem sikerült egy kis pipettát vagy pumpát rátekerni? Értem én, hogy elegáns az üveg azzal a kupakkal, de akkor is kérem szépen, nem menjünk már a praktikusság rovására. Már elég sok megoldást olvastam, van aki a MAC-nél szerzett be hozzá egy kis pumpás fejet, vagy akár simán orvosi pipettával oldja meg, és nagy duzzogva én is elvagyok vele, de itt egy csúf fekete pontot adnék.

Na de ezek után meggyőzött, hogy az Igazit el kell fogadni az apróbb hiábaival együtt. Azon a bizonyos első estén, nem az alapozó folyt el az arcomról, sokkal inkább én alóla. Stabilan és mattan állta a sarat, míg mi fel s alá száguldoztunk a városban. Egy kíméletesebb munkanapon is hibátlanul tart, nem fényesedik át, nem kelt maszkos hatást és nem oxidálódik a bőrön.

#nofilter #somemakeup

Egyelőre ecsettel vagy szivacstojáskával szeretem felvinni, amivel tökéletesen el lehet oszlatni. Mint a képen is láthatjátok, szerintem nagyon szép, természetes fedést ad, maszk hatás nélkül. Jelenleg a legvilágosabb Cool Bone árnyalat tartozik hozzám, de nyárra mindenképpen be szeretnék majd szerezni egy a barnább (kinek akarok hazudni, maximum halványsárga) színemhez valót is.

Leszámítva a kiöntős gondot én tökéletesen elégedett vagyok vele. Egyértelműen úgy érzem, hogy ő lesz most jó darabig az én kedvencem és bátran ajánlom mindekinek, aki kicsit kényeztetni szeretné magát vagy eddig hezitált. Abszolút megbízható, hozza a márka ígéretét és egész napos kényelmes viseletet biztosít.

5/4!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *