III. Womanity fesztivál

III. Womanity fesztivál

Múlt szombaton összekaptuk magunkat és meglátogattuk barátnőmmel a III. Womanity fesztivált a Várkert Bazárban.

Rutinosabb Várkert látogató társaimnak biztosan nem úgy indult, mint nekem, aki valahogy eljutott Buda egy perem-pontjára, mivel sikerült benézni a megállómat. Utána keresztülfutottam az egész kerten, mire rájöttem, hogy nagyjából már kétszer elsétáltam a bejárat előtt, csak éppen nem vettem észre. Semmi gond, a kilátás szép volt, és csak 5-10 percre volt szükségem, hogy újra normális tempóban lélegezzek (köszönöm, kérdésed, remekül halad a félmaraton készülés, csak a tüdőkapacitásommal vannak még apróbb gondok.)

No de, amit sikerült bejutni jöhetett a móka része a dolognak. Első körön Lakatos Levente (író) és Balogh Tamás (LifeT!lt) kerekasztal beszélgetésére ültünk be, ami… hát ha agyonverek sem tudnám, hogy miről szólt. Előbbi előadónkról én csak annyit tudtam, hogy néha szembe jönnek a magvas gondolatai és ez általában az adott ismerősöm kikövetésével jár. Szóval értékelem a munkásságát, hiszen remek szűrő. Utóbbiró az összinfóm az volt, hogy egy igen nyers személy, ezt pedig rövid úton meg is erősítette bennem.

Viszont Balogh Tamás azzal kivívta a szimpátiámat, hogy viszonylag hamar rákérdezett a problémára magával az előadással. Nevezetesen, hogy mért is nem a közönség kérdez. Bár a beszélgetés vezető hölgy igyekezett jelezni, hogy az a rész később jött volna, addigra régen késő volt. A Womanity fesztiválon nem arra vagyok kíváncsi, hogy Levente vagy Tamás hogyan viszonyul a rajongóihoz, vagy a nőkhöz. Sokkal inkább, hogy honnan jött az első könyv ötlete, mik voltak a legnagyobb szakmai kihívások, a viszonylag telített (bár 2011-ben talán még nem annyira mint most) piacon. Közönségtalálkozónak és marketingnek éreztem az egészet. Ettől függetlenül kíváncsvá tett a két férfi útjára, úgyhogy valahonnan máshonnan majd előásom ezeket az információkat.

Virág’s Lab
Szerény kacsóm

Utána lebaktattunk az bemutató térre, ahol már jóval pörgösebb volt minden. Én először kipróbáltam a LifeT!lt egyik salátáját, ha jól emlékszem babsaláta kefíres mártással és csirkével. Egészen jó volt, hogy őszinte legyek, a hús fűszerezése bejött, a zöldség pedig kellemes volt, bár szívem szerint jobban ízesítettem volna. (Hát nyilván nem egy Gourmet fesztivál, de nem is azt vártam. Siess, siess május 18!)

Rengeteg dolgot volt lehetőségünk megnézni, illetve kipróbálni. Míg Virág beült egy ételallergia elemzésre, én a születésnapom alapján elemeztettem ki a személyiségemet (nem szeretek korán kelni – 5:30 az végülis szinte dél; nem tudom magam hosszútávon motiválni – félmaraton; és utálom a meglepetéseket – súlyos tévedés). De így is remek móka volt egy új szemszögöt látni. Rengeteg egészséges termékkel találkoztunk, olyanról amikről még nem is hallottunk, vagy amiket már régebben is nézegettünk. Az esemény végét én nagyjából 2 órával később egy isteni kávéval zártam, és ahol a kávé jó az már rossz esemény nem lehet.

Összességében klassz élmény volt. Főképpen az előadóteret élveztem, különösképpen pedig egy újfajta műkörömkészítő módszer bemutatóját, aminek hamarosan tervezek utánajárni. Abszolút úgy gondolom, hogy van potenciál a Womanityben, bár az én ízlésemnek talán még picit túlságosan nőiesre igyekeznek venni a formát. Alig várom, hogy kevéssé féltsenek bennünket is, úgyhogy extra odafigyeléssel fogom követni a magazin útját a továbbiakban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *