Gardrób kalandok – Bevezetés

Gardrób kalandok – Bevezetés

A tavalyi év káoszában már kitűztem célnak, hogy 2017-et egy jelentősebb gardróbreformmal fogom indítani. Ennek tulajdonképpen három nagyon egyszerű oka van:

  • 2016 (továbbiakban: az a katasztrofális ciklus) úgy ahogy volt mehet a kukába, az egyetlen felmutatható érdemem a „diplomám”, így valószínűleg már tudat alatt is vágytam rá, hogy valahol rendet tegyek. Valahol legyen egy kis kontrollom az események felett. Mivel nagyjából augusztus után nagyobb volumenű projecttel nem bíztam magamban, így a gardróbra esett a választásom.
  • Öltözködés terén tulajdonképpen két elvem van. Az egyik, a klasszikus „dress for the job you want, not the job you have”. Vagyis öltözz a munkához, amit szeretnél, ne ahhoz amid van. Ezt egyetemistaként kivitelezni lássuk be nem egyszerű. Hallottunk már mérnökből lett könyvelőről, és orvosból avanzsált műkörmösről is, úgyhogy ritkán tudja még igazán az ember, hogy pontosan milyen is lenne az a munka amihez öltözni kéne. A másik elv a „nézz ki olyan jól, amilyen rosszul érzed magad”. Bár ez egy eléggé becsapós megközelítés. Nálam kötelező volt, hogy egy kegyetlen vizsga előtt passzoljon a tűsarkú a táskához, annak ellenére, hogy nem gyakran hordtam magassarkút az egyetemen. Talán kicsit át tudja verni magát az ember, hogy ha összeszedetten öltözködik, akkor összeszedettnek is érzi magát.
  • Illetve egyszerűen már nem érzem magaménak a régi ruháimat. Szeretem őket, de ez sokszor befolyásol. Végtére is egy uncsi kedd reggel szívesebben bújik bele az ember a kicsit kopott, de szeretett pólóba a legújabb csini blézer helyett. Ez pedig hosszú távon nem sok jót tesz az ember ízlésével.

A haditerv a következő:

Jelenleg végeztem a kabátokkal és a cipőimmel, valamint a fehérneműk nagy részével. Az első kettőről be fogok számolni külön postban hamarosan. A harmadik kategória a sűrű mosások miatt külön történet, arról a legvégén ejtünk majd szót.

Innentől a következő sorrendet szeretném követni: nadrágok, felsők, ruhák, pulóverek, egyéb. Ezekről a nagyobb csoportokról egyesével vagy kettesével lesznek külön-külön bejegyzések az elkövetkező időszakban.

Utána az új ruhatár felépítéséhez valószínűleg profi segítséget is igénybe fogok venni, de egy kapszulagardrób kialakítása lenne a cél. Két-három domináns színnel, amik jól keverhetőek az alapdarabokkal.

A kiselejtezett holmiknak pedig tulajdonképpen három sorsból az egyiket szánom: a jó állapotban levő, keveset (vagy sose) hordott darabokat eladom – valószínűleg ebből lesz a legkevesebb. Cipők közül is mindössze egyet ítéltem erre alkalmasnak. A kicsit jobban elnyűtt darabok mennek a vöröskeresztes konténerekbe vagy leadópontokra, mikor éppen mi lesz közelebb. Illetve a teljesen használhatatlan darabokat kidobásra ítélem. Remélem, hogy ez utóbbi kategória lesz a legkarcsúbb.

Úgyhogy engedelmetekkel lassan el is vonulok, hogy a tervek szerint nekikezdjek a nadrágjaimnak. Ez egy valószínűleg elég fájdalmas kör lesz mivel anonim farmerfüggő vagyok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *