Paintcocktail – Festeni tényleg mindenki tud

Paintcocktail – Festeni tényleg mindenki tud

Kedden este kipróbáltunk egy mostanában felfutó programot, a Paintcocktailt. A neve azonnal el is árulja, hogy mire kell készülni. Fess és igyál. Több, mint tökéletes program.

Már hónapok óta szemeztem a weboldalukkal, miután egy ismerősöm bejelentkezett az egyik ilyen eseményről és pár hete úgy alakult, hogy végül is mért ne? Fogtuk magunkat és regisztráltunk a következő szimpatikus képre, ami ezúttal Van Goghtól a Csillagos éj lett. Általában különleges alkalmakor ahhoz illő alkotást készítenek (Halloweenkor például egy szellemkastély volt), míg a fennmaradó hetekben pedig 6-8 gyönyörű alkotás készül el újra és újra. Ezek közt van a Csillagos éj, szintén Van Goghtól az Oljafák sárga égbolttal, vagy a személyes kedvencem Afremov End of Winter-je. Ez utóbbi általában hetekre előre betelik, szóval ha Ti is kipróbálnátok mint én, legyetek résen és gyorsak a foglalásnál.

A helyszín változik. Minden alkalommal más és más éttermek vagy bárok adnak helyt neki. Ezúttal a Most kortárs bisztró különtermét foglaltuk el. Különösen dobott a hangulaton, hogy a külső asztaloktól élőzene szűrődött be.

Mivel a férőhelyek limitáltak, így egy nagyon jó kis családias hangulatú alkalomra kell készülni. Van lehetőség elcsevegni az oktatókkal, akik nagyon kedvesek és figyelmesek voltak mindenkivel. Remek koktélokat hoztak ki, bár bevallom őszintén, annyira elvesztünk a munkában, hogy csak 2 órával később jutott időm egyáltalán befejezni az italt. No de térjünk is a lényegre.

photo-2016-11-08-17-38-38
Az oktatók eredeti képe

Az eredeti kép, amit a profik készítettek így nézett ki. Mivel utoljára nagyjából 10 éve volt a kezemben ecset hobbi festés szándékával így voltak fenntartásaim. Ezek leküzdésében egyrészt segített a vodka a koktélomban, de azonnal megnyugtattak, hogy én is egy majdnem pontosan ugyanilyen képpel fogok hazamenni… Na persze.

Az instruktorunk elől dolgozott a saját képén és lépésről lépésre bemutatta a készülési folyamatot. Döbbenetesen egyszerűen kezdett körvonalazódni a cédrus, templom és a dimbes-dombos táj. Nagyon meglepett, hogy mennyire élvezetesnek bizonyult követni a lépéseket és egyszerűen csak elveszni a munkában. Mindamellett, hogy hihetetlenül megnyugtató a képeken dolgozni, érdekes volt figyelni, hogy bár ugyanazokat a lépéseket követjük, mégis mennyire más és más végeredmények bontakoznak ki a vásznakon. Ígérem, tényleg nulla kézügyességet vagy festési tapasztalatot igényel a program. Minden nehézség nélkül megszületett a kép, amire vállalhatatlanul büszke vagyok. Nem hiszem, hogy a következő 2-3 hónapon belül már a Louvre-ban is kiállításom lesz, de az itthoni olvasósarok egyértelműen hangulatosabb lett tőle. 🙂

photo-2016-08-06-23-15-55
A munkafolyamat lépései

A legjobb az egészben az, hogy egy alkalom után úgy érzem, hogy alig várom a következőt. Ha nem is feltétlenül mindig ilyen szervezett program keretében, de akár itthon egy Bob Ross videó alapján feltétlenül szeretnék a hétvégén megpróbálkozni egy újabb képpel. (Aki nem ismerné Bob Rosst, ő egy amerikai festőművész, akinek a Joy of Painting című műsora hatalmas siker volt 1980 és 1990 körül. Ugyanígy lépésről-lépésre magyarázza a technikákat és a képeket.) Viszont abban is biztos vagyok, hogy az End of Wintert mindenképpen a Paintcocktailnál szeretném elkészíteni, reményeim szerint már az év elején. Utána pedig határ a Csillagos éj!

Úgyhogy aki egy kis különleges kikapcsolódásra vágyik az azonnal nézzen fel a Paintcocktail.com weblapra és foglalja le a neki tetsző időpontot és képet amíg még van hely. Garantáltan nem fogja megbánni. És ezúton is még egyszer köszönjük a szuper estét a csapatnak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *