NYX Budapesten

NYX Budapesten

Egy dolgot meg kell jegyezzünk: Mi Nők, teljesen meg tudunk hülyülni, ha vásárlásról van szó. Legyen itt szó akár Ebay, Asos, stb. online garázdálkodásról, H&M és (idén) Kenzo kollaborációról, vagy akár sminkekről is. Minden mást elnyomva lüktet a fejünkben: Enyémkellmindenkimáselazútból. Valószínűleg ez járt ma az eszében mindenkinek, aki csupán áthaladt az Alleen vagy ő maga nem a NYX nyitóeseményre érkezett.

Mindenki, aki csak kicsit is bele-belenéz a beauty és fashion világba tudta, hogy ma bizony megnyílik az első NYX bolt kis hazánkban. Mindenki mással együtt én is nagyon vártam mert még soha nem vettem rész bolt nyitáson és bevallom kíváncsi voltam, ráadásul a márkát is nagyon szeretem. Eddig csak a külföldi utak során tudtam hozzájutni, de nyilván azonnal felcsillant a szemem, hogy végre itthon is elérhető lesz újra.

Lekopogom, a munkanélküliség haszna, hogy már 9-re odaértem az egyébként 10-től tartó nyitásra. Gyanítottam, hogy lesz egy picike sor. Arra viszont amivel szembesültem, semmi sem készíthetett fel.

Kilenckor a sor már az Október huszonharmadika utcai bejáratig állt. Okay, semmi ok a pánikra, kicsit nagyobb az érdeklődés, mint vártam. Csak egy órát kell elverjünk. A tömeg izgatott volt és jó hanglatú. Oda-oda szóltak egymásnak az emberek, cseréltük az infókat, hogy ki mit szeretne megvenni. Menet közben pedig újabb sor kezdett kígyózni a fegyelmezett első sor mellett, gyanítottuk, hogy a bejáratnál visszafordították a végét. Bárkinek is az ötlete volt ez… innen gratulálnék. Találkozott ő már izgatott tömeggel?

9:55-kor kezdődött a nyitó, valami beszédet ugyan foszlányokban hallottunk, de 5 méterre a bejárattól már nem volt az igazi a hangosítás. Táncikáltak egy sort, amit szintén csak a levegőben ritmikusan rángó kezekből gyanítottam és akkor kinyitották az ajtót. Ami ott elszabadult az maga volt a pokol. A fegyelmezett sor egyszer csak megszűnt létezni. Kordonok híján a mellénk kígyózott sorvég betülekedett, és hátulról is szó szerint előre futottak mellettünk. Ha nem készült volna eltaposni a tömeg biztos, hogy sírva nevetek, mint az a pár szerencsés aki mindezt az emeletről nézhette végig.

Igen, tisztában vagyok vele, hogy ingyen termékek jártak az első 150 vásárlónak. Igen, hallottam több helyen is a tömegben, hogy „vedd meg a legolcsóbb valamit, nekem csak az ingyen cucc kell”. Na de tényleg? … Tényleg itt tartunk? A szervezés erre semennyire nem volt felkészülve és a nevetgélő, vidám csapatból pillanatok alatt egy lökdösődő, tulakodó és dühös tömeg lett. 9-kor álltam be a sorba, 11 órakor sikerült bejutnom. És ez mind megakadályozható lett volna, ha veszik a fáradtságot egy normális szalagkorlát felállításához.

A biztonságiak inkább csak próbálkoztak, minthogy orvosolták volna a helyzetet és az egész egy rosszul szervezett fesztiválhoz kezdett hasonlítani. Úgy mentem oda, hogy részt vehetek egy jó hangulatú, kellemes eseményen, aminek velejárója lesz egy kis várakozás. Na bumm. Ezzel szemben ez egy rendkívül elkeserítő tapasztalattá sikeredett.

Repi cuccokat ugyan rengeteget osztogattak és páran lelkesen szedegették őket, de akinek ez nem buli, annak soványka vigasz volt. Valóban klassz az ajak alakú nyalóka, amit kaptunk, de nem azért jöttem, így kevéssé kárpótolt az egy órás várakozásért, majd egy órás agyonpréselődésért.

A bolt maga biztosan nagyon szép (bár nyilván nem volt idő túl sokat szemlélődni) és az eladók is abszolút jó hangulatban voltak még csak egy óra káosz után, de nem irigylem őket a mai és a holnapi napjukért. Az árak jobbak, mint amit vártam és a márka minőségét mivel ismerem, tudom, hogy nehéz benne csalódni. Őszintén sajnálom, hogy elmentem, mert semmi értelme nem volt. Hosszú listám volt, hogy mit kell megvennem barátnőknek, illetve mi az, amit saját magamnak. Ebből az lett, hogy összeszedtem amivel megbíztak, és egy bánatos Lip Lingerie-t bedobtam Embellissment árnyalatban a magam számára. Nyilván a mai bevételükön nem fog meglátszani, hogy én nem költöttem ott annyit, mint terveztem (viszont a pénztárcám nagyon örült), de kevés igazán boldog vásárlót láttam. Sajnálatom, hogy ezzel indult az itthoni karrierjük, mert ez tényleg nagyon illúzió rombolóra sikeredett. Remélem, hogy ha pár hét vagy nap múlva visszamegyek jobb élmény lesz, de így… Hát inkább nem is értékelnék.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *