Macaron Night – 1.

Macaron Night – 1.

 

Nagyjából 3 éve karácsonyra kaptam egy macaron készítő szettet az unokatestvéreméktől. Az illető unokabátyám felesége az a fajta családanya, aki két gyereket egyensúlyoz, van ideje eljárni edzeni, diplomája van, és ha olyanja van, akkor nagyjából 30 perc alatt olyan cukrászkölteményeket állít össze, hogy lefordulsz az asztaltól. Nem csak gyönyörűek, de isteni finomak is. Mellette merjen az ember lánya elkezdeni bénázni a konyhában…

Na de tekintettel rá, hogy szerencsére nem lakunk egy városban, így ma éjjel vettem a bátorságot és nekiálltam életem első macaronjainak. Igen, este 11-kor kezdtem, mert a frissen felfedezett inszomniámnak hála elfogytak az elolvasandó könyvek. (Igazából ma kezdtem a Zuhanás előttöt, de már a felénél járok, szóval le kellett lassítani. Kritika valószínűleg hamarosan.) Szóval előkaptam a kis receptemet (Sütik Birodalma Szandi verzió – http://www.sutikbirodalma.hu/2015/01/csokikremes-macaron.html) és nekiestem a dolgonak.

Mivel a tojásokat jelenleg hagynom kell felmelegedni szobahőmérsékletűre, így eddig a következők történtek meg:

  • Kimértem a hozzávalókat
  • Kikészítettem a nyomóformát
  • És leültem elkezdeni írni a bejegyzést

Két órával számolok, hogy ne romoljon meg a fehérje, de már elég meleg legyen. Az időmérő ketyeg és updatelni fogok amint van információ. Addig is vagy elalszom, vagy lassan befejezem a könyvet – egyébként tényleg letehetetlen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *